Mijn missie:

Omdat ik zowel op de voetbalschool als bij de diverse clubs met veel verschillende kinderen in contact kom, heb ik gemerkt dat er bij veel kinderen sprake is van “bewegingsarmoede”. Hiermee bedoel ik dat het duidelijk zichtbaar is dat kinderen tegenwoordig te veel stil zitten. Tegenwoordig komt slechts 20% van de kinderen aan norm van 60 minuten bewegen per dag.

 

Het is mijn doel geworden om deze bewegingsarmoede aan te pakken. In dit kader ben ik veel interessante boeken en auteurs tegengekomen. In het bijzonder het boek: “Sport-Gek” (psychologie voor de sporter) van Edith Rozendaal en het boek “Zelfregulatie in de Sportpraktijk” van Wietske Idema & Marjoleien Torenbeek hebben mij geïnspireerd.

Maar er zijn ook veel wetenschappers die over dit onderwerp het nodige hebben gepubliceerd.

Bijvoorbeeld:

 • Joost Desender –  auteur van: “Long Term Player Development Model”.
 • Max Koops – auteur van: “Goed gespeeld is leuk, hoe leuk is goed gespeeld”.
 • Harry Dost –  auteur van: “fysieke training in jeugdvoetbal, een praktische
                                                benadering”.
 • René Wormhoud – auteur van:  “Athletic Skills Model”.
 • Peter Beek –  Hoogleraar coördinatiedynamica en tevens decaan van de faculteit
                                               der bewegingswetenschappen van de VU.

 

Wat is nu de beste manier om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling om later een atletischere  sporter te zijn in hun uiteindelijke doelsport?

 

Mijn idee 10 jaar geleden was:  geef het voetbal terug aan de jeugd!
Stop met het voortdurend voorzeggen wat de kinderen moeten doen. Vaak zag ik beter voetbal op een trapveldje, een Cruyff-court en op andere plekken dan wanneer de kinderen bijvoorbeeld in wedstrijdverband 7 tegen 7 moesten spelen met allerlei onnodige weerstanden (uitslagen ,standen, schreeuwende trainers, ouders etc.). Vaak kreeg ik te horen dat de kinderen bij mijn voetbalschool veel meer laten zien dan in hun eigen reguliere wedstrijden.

 

Door mij meer en meer te verdiepen in de publicaties van de bovengenoemde personen ben ik ervan overtuigd geraakt dat mijn visie van 10 jaar geleden toen al de juiste was.
Daar waar het kan zal ik zoveel mogelijk de zelfregulatie (zelfredzaamheid) in mijn trainingen toepassen onder het motto: doe het maar, leer van je ervaringen, niets is fout!

 

Mijn missie:

Via de methode zoveel mogelijk meer atletische voetballers opleiden die met veel flair durven te voetballen. Dit via mijn eigen voetbalschool, de clubs waar ik trainer ben, maar het liefst nog breder, want de olievlek moet zich uitbreiden.

Zie meer hierover op:

//www.catenaccio.nl/een-andere-kijk-op-opleiden/

//www.mrtinbeweging.net/sites/default/files/4Motorisch%20leren%20en%20functionerenSportgericht2009.pdf

//www.catenaccio.nl/een-pleidooi-voor-de-techniek-en-waarom-straatvoetbal-meer-is-dan-voetbal-op-straat/

Laaste Nieuws

Foto’s

 • romanovoetbalschool3
 • romanovoetbalschool2
 • romanovoetbalschool1

Archieven

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube